Lebegőfürdő – Miért lebegünk?

A titok az Epsom-só, melynek legfőbb alkotója a magnézium-szulfát, amely számos természetes gyógyforrásban is megtalálható. Az Epsom-só megfelelően oldódik nagy mennyiségben és lágyítja a bőrt. A víz felhajtó ereje hasonló a Holt tengeréhez, vagy a Medve tóéhoz, de komolyabb só koncentrációjú és ez teszi lehetővé, hogy mindenki minden erőfeszítés nélkül a hátán súlytalanul lebeg a magas ásványi só tartalmú, 25 cm mélységű víz felszínén. Úszni nem tudók is bátran elfekhetnek a víz felszínén, hiszen a víz mindenkit a felszínen tart, teljesen elernyedve a víz vonala soha nem éri el az arcot, így teljesen el lehet nyújtózni a világ legkényelmesebb „ágyán“.

A lebegőfürdő használata:

Egy külön szoba áll rendelkezésre a lebegésre vágyóknak, így nincs szükség fürdőruhára, egyszerre csak egy ember tartózkodik a lebegőfürdőben. A saját tempónkban pihenhetünk és regenerálódhatunk. A lebegés előtt a szobában le kell zuhanyozni (tusfürdőt, sampont biztosítunk), majd a medencébe lépve az ember átadhatja magát a teljes kikapcsolódásnak. A sós víz miatt kérjük, ne szőrtelenítsen a lebegés napján (a férfiak ne jöjjenek frissen borotválkozva). Kisebb karcolásokat be lehet kenni vazelinnel (biztosítunk), de nyílt sebbel nem lehet használni a medencét. A lebegés után le kell zuhanyozni, hogy lemossuk a felesleges sót a bőrünkről, hajunkról. Törölközőt és hajszárítót is biztosítunk. A lebegés hatását napokig, sőt sokan hetekig érzik, az élmény nem ér véget az egy órás fürdés végeztével, hanem magunkkal visszük. Lehet fél órás vagy 45 perces lebegést is igénybe venni, hiszen az izomlazító és fájdalomcsillapító hatás már nagyon hamar érvényesül, de a teljes szellemi kikapcsolódás, stresszoldás hosszú távú hatásaihoz az egy órás terápiát javasoljuk, így megkapjuk az összes jótékony hatását a lebegőfürdőnek.

A tökéletes ajándék!

Nem könnyű az ajándékozás a mai rohanó világunkban, de ne feledkezzünk meg azokról akiket szeretünk. Miért ne adna ajándékba egy óra felhőtlen kikapcsolódást, jókedvet? A lebegés alatt az agyunk endorfint (boldogsághormont) kezd termelni, melynek fájdalomcsillapító hatása közismert és melytől szívesen mosolygunk és pozitívabbak leszünk. Valamint a jobb agyfélteke működését serkenti, ami a kreativitásért és a probléma megoldásért felel. Vizsga előtt, interjú előtt, vagy egy nagyobb megmérettetés előtt egy szuper lehetőség a feltöltődésre!

Ki lebeghet?

Mindannyian lebeghetünk. Egyetlen kizáró ok a nyílt seb. Epilepsziások és gyerekek csak felügyelettel vehetik igénybe a medencét. Valamint az alkohol és a drogfogyasztás kizáró okok. Műtét utáni gyors regenerálódást tesz lehetővé. Itt nem terheljük a szervezetet, mint egyes gyógyvizek, hanem pihentetjük. Így bárki igénybe veheti a szolgáltatást akár magas, vagy alacsony a vérnyomása, akár szívműtéten esett át, akár fiatal, akár idős. A lebegés nagyon jó egészségmegőrzésre és betegségek kialakulásának megelőzésére is. Valamint fantasztikus a bőrnek!