LEBEGŐFÜRDŐ – SÓFÜRDŐ TERÁPIA – FLOATING TANK GYŐR – FLOAT SPA GYŐR – LEBEGŐKABIN GYŐR

Contact An Agent

 

 

Floating in Hungary  Győr – Float Spa Magyarországon Győr – Lebegőkabin Győr – Floating Tank Győr – Flotation Therapy Győr

 

 

LEBEGŐFÜRDŐ ( SÓFÜRDŐ TERÁPIA ) a Holt – tenger gyógyító hatásaival

 

 

 

“Csak fekszem mozdulatlanul a víz felszínén ,  lassan bezáródik felettem az ajtó , kihalnak a fények , halkan szól a zene, csak a patak és az erdő zenél, úgy érzem hogy egy meleg vattaágyban a kellemes érzés simogat és csak lebegsz.

Na ezt az érzést mihez tudnám hasonlítani? Mintha kicsit szédülnél a semmibe, ha kinyitod a szemed csak a sötétség vesz körül , megkezdődik  az időutazás , az agy reagál , a lelked kezd szárnyalni egy új dimenzió felé , megszűnik a fájdalom , a terhek tovaszállnak .

Alfa , béta vagy théta állapotba lehet jutni a lebegőfürdő segítségével.

Nekem a fájdalomcsillapítás a fő célom, de a lelkem egyensúlyát is kordába tartja ez a fantasztikus lebegőterápia , régi emlékek jönnek elő , lehet elalszom egy kicsit és egyszer csak felgyullad a villany, nyílik az ajtó és lassan visszatérek a normalitásba, megújult erővel szállok ki a flotációs tartályból , már csak egy kellemes zuhanyzás következik hogy lemossam testemről a felesleges tömör sót és hogy fokozzam a wellnesst egy egészségmegőrző masszázzsal zárom a terápiát.”

 

Az epsom só jótékony hatásai  :

Az Epsom-só abban különbözik a hagyományos sóktól, hogy ez egy természetesen előforduló tiszta magnézium- és szulfáttartalmú vegyület. Ezeknek az ásványoknak a hatóanyagai felerősítik a test méregtelenítő képességeit.

A magnézium és a szulfát könnyen felszívódik a bőrbe és a vérkeringésbe.

Az Epsom-sós fürdő rendszeres használata bizonyítottan csökkenti sokféle egészségügyi probléma tüneteit, köszvény, ficam, zúzódás vagy izomfájdalom. A krónikus betegségekben vagy fájdalomban szenvedőkön is segít a rendszeres Epsom-fürdő a méregtelenítésben és gyulladáscsökkentésben, miközben a só javítja az ásványok és a kén egyensúlyát a testben.

Ha Epsom-sót adunk a fürdővízhez, az elindít egy úgynevezett fordított ozmózist. Ez a folyamat kiválasztja a testből a sót és a káros anyagokat, és a helyükre beengedi a magnéziumot és a szulfátokat,növeli az izmok és az idegek tevékenységeit, csökkenti a gyulladásokat és javítja a testben a vérkeringést és az oxigénáramlást. A szulfátok az egészséges ízületek, a bőr és az idegszövetek nélkülözhetetlen építőkövei. Az Epsom-sók pótolják a test magnézium- és szulfátkészletét. Ez a kombináció segít kiüríteni a méreganyagokat a szervezetből, és elősegíti az alapvető fehérjemolekulák építését az agyszövetekben és az ízületekben.

 

 

 

 

 

A hátunkon súlytalanul lebegünk, a 36 fokos magas ásványi só tartalmú ( EPSOM só 400 kg ), 25 cm mélységű víz felszínén. A szervezet felveszi a hasznos ásványi anyagokat a só fürdőből, melynek gyulladáscsökkentő , fájdalomcsillapító , izomlazító  hatásai közismertek, párosulva RELAXÁCIÓ – MEDITÁCIÓ – STRESSZLEVEZETÉS – lebegés terápiával. A fizikai és lelki panaszok mind orvosolhatóak a lebegőfürdő használatával.

 

Mire jó  a lebegőfürdő?

 

RELAXÁCIÓ – YOGA – MEDITÁCIÓ – STRESSZ KEZELÉSE – ÁLMATLANSÁG – GYULLADÁSCSÖKKENTÉS – IZOMLAZÍTÁS – FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS TERMÉSZETESEN ( lebegésterápia  = 45 perces kezelések )BŐRÁPOLÓ HATÁSAI KÖZISMERTEK , EPSOM SÓ ( 400 kg ) nagy tisztaságú MAGNÉZIUM forrás – bőrön keresztül  felszívódva pótolja az Mg szükségletet szervezetünkbe – TESTI . LELKI FELFRISSÜLÉSSPIRITUÁLIS  UTAZÁS ( Théta állapot  – 60 , 90 perces kezelések ) – MAGAS VÉRNYOMÁS – ALLERGIA – FIZIKAI ÉS SZELLEMI TELJESÍTMÉNY NÖVELÉSE – SÚLYKONTROLL  – FOGYÁS – IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉS – REGENERÁLÓDÁS EDZÉSEK UTÁN – FELÉPÜLÉS MŰTÉTEKBŐL , SÉRÜLÉSEKBŐL , BETEGSÉGEKBŐL -EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ – KÖZÉRZET JAVÍTÓ – ÖREGEDÉSGÁTLÓ , és még annyi más jótékony hatás, vár Önre a LEBEGŐFÜRDŐ ( SÓFÜRDŐ TERÁPIA ) rendszeres használatával.

 

A gyógymódok széles tárházát nyitotta ki számunkra a flotációs tartály. Nem utolsó sorban alkalmazzák fizikoterápiás kezelésben, aminek célja a különböző okok miatt kialakult fájdalom csökkentése, illetve az izmok erősítése, az ízületek mozgáskörének bővítése. A gravitáció megszűntével izmaink ledobják magukról az agy feszítő hatását. Életünkben először tapasztalhatjuk meg ezt a szószerinti értelemben vett felemelő érzést. Miközben a testünk lubickol a súlytalanság szabadságában, a magnézium szulfát izomlazító jótékony hatása kétszeres erővel csökkenti a fájdalmat. Újjászületett testtel lépünk ki a tartályból, és ha nincs fájdalom, akkor az élet hamar teljessé válik.

A Lebegőfürdő más néven Csendfürdő – Só fürdő terápia – Flotációs tartály a mai rohanó világunk egyik leghatékonyabb vízi terápiái  közé sorolják a szakemberek. 

Az egyre növekvő beszámolók azt mutatják , hogy a mindennapokban felmerülő betegségek mind orvosolhatóak a flotációs terápia segítségével.

A fizikai panaszok felszámolása gyógyszeres kezelések nélkül is lehetséges.

AZONNAL ÉREZHETŐ HATÁS- A Holt tengeri sófürdő-lebegőfürdő jótékony gyógyhatásaival–- a jövő RELAXÁCIÓS TERÁPIÁJA

1)LEBEGÉS élménye(Béta endorfin szabadul fel szervezetünkben=fajdalom csillapító=boldogság hormon).
2)HOLT TENGERI SÓ(Epsom só)-(Bőrön keresztül szívódik szervezetünkben =Méregtelenítés =gyönyörű szép bőr-
(2-3 hétig ki fejti hatását).
3)RELAXÁCIÓ-Stressz levezetés-(45 percre kizárjuk a külvilágot és csak a belső gyógyulásra fordítja szervezetünk az energiát).

“Vízben gyógyuló betegségek, vízben oldódó stressz.”

 

LEBEGŐFÜRDŐ =SÓFÜRDŐ TERÁPIA = FLOATING TANK = FLOTATION  THERAPY = FLOATBASE 

Minden erőfeszítés nélkül a hátunkon súlytalanul lebegünk a 36 fokos , kivételesen magas ásványi só tartalmú. 25 cm mélységű víz felszínén,lassan elhalnak körülöttünk a fények, tudatunk alig érzékeli a zenét, elveszítjük időérzékünket miközben szervezetünk felveszi a rendkívül hasznos ásványi anyagokat a só fürdőből.

JAVALLATOK :

 -Gyulladások, gerinc, váll, kéz, láb, ízületi és izomfájdalmak, sérülések gyógyítása ( természetesen)
-Idegi feszültség és zaklatottság
-Izom- és idegfájdalom, lumbágó
-THÉTA állapot – RELAXÁCIÓ
-Álmatlanság
-Aranyér, székrekedés
-Krónikus fáradtság
– Magnézium szulfát hiány a szervezetben ( bőrön keresztül képes felszívódni a szervezetben )
– Pikkelysömör ( Holt tengeri só ) = Epsom só

 -Túlsúly 

Lebegés – beta endorfint termel szervezetünk = természetes fájdalomcsillapító

-Serkenti a vérkeringést és a mikrocirkulációt
-Megszünteti az izomfájdalmakat
-Megszünteti a fájdalmat a gerincben és a nyakban
-Megelőzi a ráncok kialakulását
-Javítja a bőr állapotát, a bőr finom és sima lesz
-.Erősíti az immunrendszert
– Regenerálódás edzések után
– Allergia és asztma kezelése ( sófürdő )
– Magas vérnyomás kezelése ( vízhajtó hatás )
– Stresszoldás
– Javítja a szív és érrendszer hatékonyságát

 tenger adta az ötletét a lebegőfürdő megvalósításának. Azt kutatták, hogy miért is kellett a mélytengeri búvárokat felhozni egy 4-5 órai munka után. Hogyan kerültek teljesen eufórikus állapotba, hogy már nem tudtak tovább lenn dolgozni. Vizsgálatok bizonyították, hogy ezekért a jelenségekért számos tényező együttes hatása a felelős. A vízben lévő lebegés érzése valamint az, hogy a hőmérséklet különbségtől megvédte őket a búvárruha. Ezek hatására az agyuk hihetetlen mennyiségű endorfint termelt és ez okozta a mámoros érzést.

Dr. John C. Lilly végzett különféle kutatásokat az 50-es évek Kaliforniájában, aki az ideggyógyászat területén ért el kiemelkedő sikereket. Az agy működését kutatta és a legkülönbözőbb kísérletek során jutott el a ma is létező lebegőkabin (floatation tank) elkészítéséhez. Kutatásai során felfedezte, hogy az agyunknak vannak a fájdalomcsillapítókhoz, mint például a morfium is, fogadó receptorai. Kísérletei bebizonyították, hogy az agyunk elő tud állítani saját fájdalomcsillapítót ezekhez a receptorokhoz, ez pedig nem más mint a béta-endorfin. Az endorfin közismertebb nevén a boldogsághormon a természetes fájdalomcsillapítás legegyszerűbb módjának bizonyult. Rengeteg a szervezet számára pozitív hatással rendelkezik, általános jó közérzetet biztosít.

Az első és legfontosabb tényező a lebegés érzése. Felfedezték, hogy az Epsom sónak hihetetlen a felhajtó ereje, valamint nagyon jól oldódik nagy mennyiségben is. 25 centiméternyi víz elég ahhoz, hogy bárki erőtlenül lebegni tudjon a víz felszínén. Ahhoz, hogy a tökéletes lebegés állapotát elérjük, az anti-gravitáció mellett még a hőmérséklet játszik kulcs szerepet. A lebegőfürdőben a víz folyamatosan olyan hőmérsékleten van tartva, mint az ember bőre (35.5-36 fok), így pár perc után teljesen megfeledkezhetünk arról, hogy vízben vagyunk és átadhatjuk magunkat az önfeledt lebegés állapotának.

A szervezet a központi idegrendszer 80-90%-át használja fel arra, hogy a gravitációval küzdünk, a legnagyobb érzékszervünk a bőr a folyamatos hőháztartásról gondoskodik, a hallás, látás, szaglás folyamatosan éberen tart minket. Ahhoz, hogy teljesen ki tudjunk kapcsolni, és a szervezet a belső folyamatokra tudjon koncentrálni, meg kell próbálni kizárni a külvilágot. A lebegőfürdőben sem a külvilág zaja, sem szagok, sem fények nem jutnak be. Csendben lebegünk a testmeleg sós víz felszínén. Ezeknek a tényezőknek az együttes hatásával hatalmas terhet veszünk le a szervezetünk válláról.

Ez a nagyon komoly mennyiségű energia mind felhasználhatóvá válik a szervezet számára. Ebben a teljesen pihenő állapotban agyunk elkezd endorfint termelni. A lebegőfürdőben a jobb agyféltekének a működését serkentjük, amely a kreativitásért és a probléma megoldásért felel. Azzal, hogy a külvilágot kizárjuk, tudunk figyelni a belső folyamatainkra, meg tudjuk találni a problémánk forrását és a felszabaduló rengeteg energiával orvosolni tudjuk azt.

A második fontos hatás a só ( Epsom só = Magnézium – szulfát ) amikor is a szervezet felveszi a rendkívül hasznos ásványi anyagokat a só fürdőből , melynek gyulladáscsökkentő , bőrápoló és izomlazító hatásai közismertek.  Csökkenti a vérnyomást , az izomgörcsöket, hát – és derékfájást , álmatlanságot és  STRESSZT. Nem utolsó sorban alkalmazzák fizokoterápiás  kezelésben , aminek célja a különböző okok miatt kialakult fájdalom csökkentése, az ízületek mozgáskörének bővítése.  A lebegőkabinban lévő koncentrált sótartalom kedvező hatást gyakorol  az asztmásokra és az allergiában szenvedőknek, mivel növeli a tüdőbe áramló vér oxigéntartalmát. Felgyorsítja és elősegíti  a regenerálódást edzések után , felépülést a műtétekből , sérülésekből, valamint a súlykontrollt és fogyást. Ez a súlytalanul  lebegő állapot a szervezetben felszabaduló rengeteg energiát, amelyet az izmok működésére  kellene fordítania azt most lebegés közben az öngyógyítási folyamatok beindítására fordítja.

És nem utolsó sorban beszélünk a csöndfürdő megnevezéséről , mely lebegés közben egy kis időre kizárja a külvilágot, megteremtve egy tökéletesen  alkalmas helyet a mély meditációs állapot gyors eléréséhez és a pozitív hatások  tárházát megnyitja a gyógyulni vágyó embereknek. Tehát leszögezhetjük életünk során legalább egyszer meg kell tapasztalnunk a súlytalanság élményét. Ami a legfontosabb , hogy ez az érzés , az ellazultság  a lebegés után is folytatódik, napokig talán hetekig is érezzük jótékony  hatásait.

Így  csoda lassan valósággá válik és mi gondtalanul léphetünk be egy új világba azon a bizonyos kapun ( LEBEGŐFÜRDŐ).

Referencia: Michael Hutchison könyve a lebegésről: „Book of Floating“

 

RELAXÁCIÓ – EGY ÚJ VILÁGBA VEZETŐ KAPU

 

Tehát semmi más dolgunk nincs, minthogy felfekszünk a víz felszínére. Ezt megtehetjük fürdőruhában, de akár anyaszült meztelenül is, ez utóbbi annyi előnnyel bír, hogy semmilyen idegen anyag nem érintkezik a bőrünkkel, és így valóban a lényegre koncentrálhatunk. Amennyiben az ajtót magunkra csukjuk, azonnal érezzük, hogy egy új dimenzióba csöppentünk. Körülöttünk akkora a sötétség, hogy a szemünk teljesen feladja a próbálkozást, hogy körvonalak után pásztázzon a közelben. Ez olyan élmény, amit a mindennapi életünkben nem igen tapasztalhatunk meg. Nem tudunk elmenekülni a fények és a hangok elöl, még a legsötétebb szobában sem vagyunk teljesen egyedül. A külső ingerek nem könnyen engedik magukat kizárni az életünkből.

Azok, akik magukra zárják ennek a világnak az ajtaját, egy hihetetlen élményt kapnak ajándékba. A lágy zene és a fények lassan elhalnak, átengedve minket a zuhanásnak egy új tudatállapotba. Nem hiába kapott több elnevezést ez az eszköz, egyebek között a szamádhi tartály nevet is magán viseli, jelezve ezzel, hogy a tudatnak egy bizonyos, spirituális állapotába lehet kerülni általa, méghozzá könnyűszerrel. A szamádhiban egy időre elvész az ember tudata, és új értelmezésben kezdi érzékelni a teret és az időt. Bizonyos mesterek hosszú éveket, akár egy egész életet feláldoznak azért, hogy a szamádhi meditációs szintjein lassanként feljebb jussanak.

Egy lebegés körülbelül egy óra hosszán át tart, a meditáció első szakaszában egyesek enyhe viszkető érzésről számoltak be. Ezután bekerülünk az alfa, vagyis az ébrenléti ellazultság állapotába. Az agy tevékenysége olyannyira lelassul, hogy a nyugalomnak egy különösen magas fokát ismerhetjük meg. Minden bennünk szunnyadó szorongás és félelem tovaszáll, a problémamegoldó képesség fejlesztésének szintje ez. Állítólag egy húsz perces pihenés az alfa állapotban többet ér, mint egy egész éjszakán át tartó alvás. Érdekes módon a gyerekek agya alfa hullámsávban működik, míg egy fiatal felnőtt már béta agyhullámokat képez ébrenléti állapotban. A direkt alfa állapot nem más, mint rejtett tudásunk, emlékeink és képességeink szándékos előhívása tudatalattinkból, tisztánlátás, aminek segítségével könnyebben megoldhatjuk problémáinkat, kilátástalannak tűnő helyzetünket. Innen süllyedünk egyre mélyebbre a meditációban, ezen a kezdeti szakaszon túljutva nyílnak ki azok a kapuk, amiket aztán soha többé nem akarunk majd becsukni.

A kiteljesedett meditáció a béta szinten ér minket. A magas szintű koncentrálóképesség alapfeltétele manapság az életben maradásnak. Minden területen a maximumot várják el tőlünk és bármennyi bőrt képes lehúzni az emberről a munka, a család, vagy szimplán csak a járókelő embertársak is. Soha nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy megálljunk, vagy kimondjuk, elég volt, fáradt vagyok. Azok, akiket a lebegés eljuttat a béta állapotba, a mindennapi élet során fokozatos éberségjavulásról számolnak be. A koncentráció és a fókuszálás képessége nagymértékben növekszik, könnyebb tanulást és nagyobb terhelhetőséget biztosítva ezzel a mai világ mókuskerekében küszködő túlélni vágyóknak.

Ahogy még ennél is mélyebbre jutunk a meditációban, elérjük az úgynevezett théta szintet. Minél többet használjuk a tartályt, ez a szakasz annál hosszabb ideig tart. Gazdag képek vetülnek ki előttünk, régi emlékek nyomai sejlenek fel ezen a szinten. Itt már valóban a mély meditáció állapotáról beszélhetünk, ahol nem ritkák a testen kívüli élmények sem. Az agy szerotonin szintjét jelentősen megemeli a rendszeres théta állapot és így orvosolhatóak a depresszió okozta betegségek, mivel megfigyelések szerint a mentális zavarokkal küzdők esetében az örömhormon szintje rendkívül alacsony. A tudósok rájöttek, hogy a théta állapotban lehet a csöndfürdő legnagyobb előnyeit kiélvezni, és itt válik az érzékek megvonása az emberi test legnagyobb áldásává, méghozzá oly módon, hogy a sokrétű mentálhigiéniai és fizikai panaszok felszámolása gyógyszeres kezelés nélkül is lehetséges. Elsőként kell megemlítenünk a szorongás leküzdésének módját.

A szervezet a folyamatos belső vagy külső feszültségekre stresszel reagál, ami nem fukarkodik kifejteni a ránk gyakorolt negatív hatását. A szorongás, agresszió, depresszió olyan fogalmak, amik a mi világunk emberének koránt sem ismeretlenek. Fizikai reakciók jelentkeznek, amikor a test jelzi, hogy valamin sürgősen változtatnunk kell. Ezek közé sorolhatjuk a teljesség igénye nélkül persze, a vérnyomás és keringési rendszer zavarait, táplálkozási zavarokat, ismétlődő gyakori megfázások, influenzás tünetek jelentkezését, a fejfájást, valamint a párkapcsolati problémák megemelkedett aránya szintén a stressz számlájára írhatóak. Az időszakos lebegés csökkenti a pulzusszámot, azonnali hatást fejt ki, így pár perc után érezzük, ahogyan az ólomsúlyú nyugtalanság lemállik rólunk. Miután visszatérünk a szürke mindennapokba, a világ lassanként megváltozik körülöttünk. Napokkal, egyes esetekben, hetekkel a lebegés után is érezzük, hogy mi felette állunk mindannak, amiben eddig süppedtünk.

 

A  meddőség napjainkban egyre gyakoribb. Meddőségről akkor beszélhetünk, ha egy nő egy évig tartó védekezésmentes és aktív nemi élet mellett sem tud teherbe esni, vagy ha mégis sikerül, akkor a magzatot nem tudja kihordani, elvetél. Abban az esetben, ha szervi elváltozástól nem beszélhetünk, csak és kizárólag mentális zavarokról van szó, akkor a lebegő terápia hamar meghozhatja a várva várt gólyát a családba.

 

A szenvedélybetegségek csöndes gyilkosai a modern civilizáció emberének. Elsőként kell itt megemlítenünk a dohányzást. Magyarországon évente huszonnyolcezer nikotinfüggőt öl meg a cigaretta rákkeltő hatása. Emellett gyakran okoz szív és érrendszeri megbetegedést, ami az amúgy is stresszes mindennapok velejárója, így két irányból is le van fektetve a szívinfarktushoz vezető sárgaköves út. A dobozon feltüntetett nagy fekete betűk nem rettentenek el senkit, mintha láthatatlan tintával lennének rányomtatva a csomagra. Ijesztő statisztikai adatok tanúskodnak arról, hogy mennyire sürgős lenne mindenkinek letennie a koporsószöget. A XX. Század folyamán százmillió embert ölt meg az alattomos gyilkos, és az Egészségügyi Világszervezet becslései szerint 2004-ben 5,4 millió haláleset volt összefüggésbe hozható a lassan ölő káros szokással.

A REST terápia alkalmazásával óriási sikert értek el azok körében, akik képtelenek voltak megszabadulni a cigaretta okozta fojtogató hiányérzettől. A kísérletbe bevont függők 25%-a hagyta el a szokását, méghozzá hosszútávon. Viszonyításképpen, azok, akik nikotintapasszal próbálkoznak mindezt elérni, mindössze 5%-uk jár sikerrel.

Ugyancsak szenvedélybetegségnek minősül az alkoholizmus is, bár ez már jóval sunyibb módon éri el bomlasztó hatását. A túlzott alkoholfogyasztás lassan darálja le a függő fizikai és mentális egészségét, a környezet és a család érzelmi biztonságát, valamint a kiegyensúlyozott anyagi hátteret. Fizikai értelemben vett tünetei lehetnek májzsugor, hasnyálmirigy gyulladás, epilepszia, rák, és nem utolsó sorban szexuális zavarok. Hosszú távon már lehetetlen a bódító nedűtől megszabadulni, az alkoholmegvonás következtében tapasztalt tünet együttesek miatt. Ezek lehetnek, izgatottság, aluszékonyság, ingerült és agresszív idegállapot, kóma, és a legrosszabb esetben halál is. Szociális hatásai között sorolhatjuk fel a családon belüli erőszakot, a munkahely elvesztését, vagy akár az ittas vezetés következtében történő baleseteket és haláleseteket is.

A flotációs tartály vizében, a théta állapot elérését követően érezhetjük a jótékony hatásokat.

Manapság nem csak a függőség szorítja vasmarokkal az embereket. Egyre többen panaszkodnak az alvászavar okozta fáradság miatt. Inszomniáról akkor beszélünk, ha az alvás mennyisége, vagy minősége olyannyira lecsökken, hogy már nem elégíti ki szervezetünk igényeit. A probléma hátterében meghúzódhat a stressz, de bizonyos szerek okozta függőség is, tehát mindaz, amit a flotációs tartály alkalmazásával minimális szintekre lehet visszaszorítani. Az elsődleges kiváltó ok elől igen nehéz elbújni, ugyanis főként civilizációs jellegű behatások okozzák az alvászavart. A világ gyorsabban pörög, mint mi, és ez leginkább éjszaka, az aktív pihenés időszakában gyötör minket martalóc módjára. Tehát nem csak a gyógyszerek, alkohol, vagy drog használata válthatja ki, hanem minden olyan huzamosabb feszültséget gerjesztő helyzet is, amit nem tudunk egyik napról a másikra kizárni az életünkből.

A súlytalanság élménye talán azok számára a legnagyobb ajándék, akiknek komoly mázsák terhei nyomják a lelkét. Az utóbbi időben a túlsúlyt és a rossz táplálkozás okozta elhízást már a betegségek kategóriájába sorolják a szakértők. Okozója szintén a felgyorsult menetrend, amivel mindennap küszködünk, valamint az ellenállhatatlan gyors ételek, amiket közel sem lehet táplálónak nevezni. Manapság az amúgy is szűkösre szabott időt olyan dolgoktól próbáljuk elvonni, amik alapvetően szükségesek az életben maradáshoz. Inkább megírunk még egy hivatalos levelet a felettünk álló főnöknek, ahelyett, hogy egy gazdagon megrakott szendvicset majszolnánk. Kiadós reggeli helyett egy csésze gyomorcsavaró feketekávé dukál a nap kezdetén és már rohanunk is, hisz a késést sehol sem nézik jó szemmel. Azonban a plusz kilók magunkra vételének komoly fizikai és lelki hátulütői vannak. A magas vérnyomás egy mindennapi problémává válik, hiszen pici szívünk nehezen pumpál megfelelő mennyiségű vért egy nálunk kétszer nagyobb testbe. A cukorbetegség is hamar ránk talál ebben az állapotban, aminek szintén kellemetlen tünetei vannak és nem csak a naponta adagolandó tűszúrásokra számíthatunk.

A keserűsóval dúsított fürdő az egyik leghatékonyabb salaktalanító technika. A só, a bőrön keresztül vákuumot képezve szippantja ki a nem kívánatos méreganyagokat. A relaxálás csak még hatékonyabbá teszi a magnézium szulfát jótékony hatását, ugyanis az agyunk annyira jól van megalkotva, hogy ha meditáció közben elképzeljük, ahogyan a víz kimossa belőlünk a felesleges anyagokat, az elménk ráhangolódik erre a gondolatra és elkezdi a féktelen zsírégetést. Mellesleg a keserűsó nem csak külsőleg éri el sikereit, belsőleg alkalmazva, erős hashajtó hatásával segít a salaktalanításban, de szomorú tény, hogy hosszú perióduson keresztül semmiképpen nem fogyasztható, bár förtelmes íze miatt, ez inkább áldás, mintsem átok.

A gyógymódok széles tárházát nyitotta ki számunkra a flotációs tartály. Nem utolsó sorban alkalmazzák fizikoterápiás kezelésben, aminek célja a különböző okok miatt kialakult fájdalom csökkentése, illetve az izmok erősítése, az izületek mozgáskörének bővítése. A gravitáció megszűntével izmaink ledobják magukról az agy feszítő hatását. Életünkben először tapasztalhatjuk meg ezt a szószerinti értelemben vett felemelő érzést. Miközben a testünk lubickol a súlytalanság szabadságában, a magnézium szulfát izomlazító jótékony hatása kétszeres erővel csökkenti a fájdalmat. Újjászületett testtel lépünk ki a tartályból, és ha nincs fájdalom, akkor az élet hamar teljessé válik.

Referencia : http://selfskills.hu/aktualitasok/egy-uj-vilagba-vezeto-kapu/

 

                                                                             

 SZÉP kártya ELFOGADÓHELY  !!!

 

 

További információ :

1. Epsom só jótékony hatásai a szervezetre
2. Floating tank jótékony hatásai – kik használják ?
– mire jó ?
3. Relaxáció – egy új világba vezető kapu
4. www.edenspa.hu
5. www.dvitsun.hu
6. a Holt – tenger jótékony hatásai

 

Lebegőfürdő leírása

-Külső méretek: 260 cm*160cm*160cm magas ajtóval lezárva és 185 cm magas teljes nyitott ajtóval

– A lebegés mélysége 25 cm, a víz hőmérséklete 36 fokos, a vízvonal hossza 220 cm

– A lebegőfürdőben a só koncentrációja 33%- os , 10- szer nagyobb mint a többi tengereké

– Anyaga dupla rétegű  AKRIL

– Minden berendezés ( pl. szivattyú, szűrők, vezérlőegység) a medence borításán belül található

– Fertőtlenítő rendszer klórral, egyedülálló 30 mikronos felülről cserélhető szűrő és vízfelület tisztító rendszer

– Sztereo hangszórók a tökéletes víz alatti hangzásért

– Belső irányítás  a világítás , ajtó állítására

 

 

LEBEGÉS ELŐTT:

  1.  Mondja el a személyzetnek ha szeretne ZENÉT a lebegés egész ideje alatt.

Mi 15 perces halkuló zenét javasolunk az elején, majd a lebegés végén egy 5 perces ébresztő zenét.

  1. Kérjen törölközőt, ha nem szeretné a sajátját használni.
  2. Kérjük, távolítsa el az összes ékszerét, sminket, haj kellékeket és kontaktlencsét, majd levetkőzhet.
  3. Kérjük használja a FÜLDUGÓT,  mivel a sókristályok irritálhatják az érzékeny fülűek dobhártyáját. Ügyeljen arra, hogy helyezze be őket zuhanyozás előtt. Ne próbálja beilleszteni a füldugót nedves fülbe mert azzal tönkreteheti a dobhártyáját. A füldugók nem akadályozzák meg a zene hallgatásában a lebegőfürdőben.
  4. Kérjük, ZUHANYOZZON le szappannal és MOSSON HAJAT, hiszen a sófürdő használata után már csak a felesleges sót kell lemosni magáról, HOGY A SÓ JÓTÉKONY BŐRÁPOLÓ HATÁSA TELJES legyen.
  5. Ha úgy kívánja, használjon Vazelint a kis vágások vagy horzsolások lefedésére. A só csak kicsit csípné a horzsolást, ami pár perc múlva már nem érződne.

 

HOGYAN LEBEGJÜNK ?

 

Zuhanyzás után kapaszkodjon a fürdő oldalába a stabilitás végett, lépjen be a medencébe  és üljön le a fürdőben. Helyezkedjen el középen és óvatosan engedje magát a hátára, ameddig el nem éri a lebegő pozíciót. Amikor szeretné lecsukhatja az ajtót a  FEKETE GOMB egyszeri megnyomásával, amelyet a bal oldalon talál. A FEKETE GOMB még egyszeri megnyomásával megállíthatja bármilyen helyzetben az ajtót, vagy újra nyithatja. A bal oldali  FEHÉR GOMBBAL a világítást kapcsolja be- és ki amikor szeretné.   A jobb oldalon van egy PIROS SZEMÉLYZETET HÍVÓ GOMB,   amennyiben megnyomja  a személyzet odamegy az ajtóhoz és beszél Önnel.

 

 

Ügyeljen arra, hogy a nyaki izmok teljesen ellazuljanak úgy, hogy a fejét  a sós víz teljesen fenntartja.  Az arca nem fog a víz alá kerülni.  Ha megpróbálja fenntartani a fejét, akkor nem éri el a célját ! Használhatja a fejpárnát ha szeretné.  Próbáljon ki különböző pozíciókat a karjainak : a test mentén oldalt, a hasán pihentetve, a feje alatt addig, amíg meg nem találja a legkényelmesebb lebegőhelyzetet az Ön számára.

 

Kerülje a fröcskölést, mert a sós víz csípheti a szemét. Ha ez történik, akkor öblítse ki őket a vizes palack (szemspriccelő) segítségével, amelyet a medence belsejében talál felakasztva a jobb oldalon. A só kellemetlen érzés a szemben,  de nem okoz károsodást.

 

A lebegés végén az ébresztő zene megszólal, a világítás felkapcsolódik és az ajtó automatikusan kinyílik. Üljön fel, majd lassan álljon fel a medence szélét használva segítségül. Mielőtt kilépne kérjük törölje le kezével a testét, hogy elkerülje a sóoldat padlóra való csöpögését. Hátrafele lépjen ki a fürdőből a fürdő oldalába kapaszkodva, vigyázva nehogy elcsússzon. Lépjen be a zuhanyzóba és zuhanyozzon le. Miután felöltözött a recepció mellett meg tudja szárítani a haját.

 

Tilos parfümöket, illóolajokat, fürdősót, vagy más vegyi anyagot a vízbe juttatni !

Ne dohányozzon, egyen, vagy igyon a lebegőfürdőben !

 

A lebegőfürdő használata:

Egy külön szoba áll rendelkezésre a lebegésre vágyóknak, így nincs szükség fürdőruhára, egyszerre csak egy ember tartózkodik a lebegőfürdőben. A saját tempónkban pihenhetünk és regenerálódhatunk.

A lebegés előtt a szobában le kell zuhanyozni (tusfürdőt, sampont biztosítunk), majd a medencébe lépve az ember átadhatja magát a teljes kikapcsolódásnak. A sós víz miatt kérjük, ne szőrtelenítsen a lebegés napján (a férfiak ne jöjjenek frissen borotválkozva).

Kisebb karcolásokat be lehet kenni vazelinnel (biztosítunk), de nyílt sebbel nem lehet használni a medencét. A lebegés után le kell zuhanyozni, hogy lemossuk a felesleges sót a bőrünkről, hajunkról. Törölközőt és hajszárítót is biztosítunk. A lebegés hatását napokig, sőt sokan hetekig érzik, az élmény nem ér véget az egy órás fürdés végeztével, hanem magunkkal visszük.Lehet fél órás vagy 45 perces lebegést is igénybe venni, hiszen az izomlazító és fájdalomcsillapító hatás már nagyon hamar érvényesül, de a teljes szellemi kikapcsolódás, stresszoldás hosszú távú hatásaihoz az egy órás terápiát javasoljuk, így megkapjuk az összes jótékony hatását a lebegőfürdőnek.


Áraink:

   

 

LEBEGŐFÜRDŐ (3 alk)BÉRLET                             =15000  Ft.

 

 

ÁRAINK:

1.ALKALOM :

45 perc = 5900 Ft

60 perc = 6900 Ft

90 perc = 9500 Ft